Thursday, 24 November 2011

Aku tak Faham

assalamualaikum


siryes tak faham dengan hati ni??
damn!! mimpi kau la...
urghhhh!! aku benci perasaan ni!!


is it call LOVE???

Tuesday, 22 November 2011

YEAYYYY!!! Harimau Muda Malaysia Terunggul!!!

assalamualaikum

nape gambar neh tak ada Badrol??neh bila punya gambar??


  • Alhamdulillah!! akhirnya kejayaan berpihak kepada kita


Sunday, 20 November 2011

c.u.t.i.e.s

assalamualaikum














bnyk lg tp neh jew yg mampu post!!
tp yg penting bobo nak semua la!!! adoyaiiii.
mama can u.....???
assalamualaikum

"Senyum je memanjang...ade ingat kat sesape ke?" Tegur kawanku. Aku tak perasan pulak sejak bila dia tenung aku.
"Ehhh... Zatel. Hehehe.... takdelah. Teringat sesuatu je." Balasku tersipu-sipu sambil membelek buku dengan otak yang kosong.
Entahlah. Sejak semenjak ini aku tidak tahu apa yang sedang bermain di kotak fikiran. Melayang entah ke mana. Ada sesuatu yang telah mencuit hati dan perhatianku. Walaupun terasa gatal menyibukkan diri dengan tugasan amanah tetapi tanpa diundang bayangan tersebut sering juga muncul dengan muka tidak tahu malunya.
"Hemmm...... aku tak tahulah kenapa dengan aku sejak akhir-akhir ini. Aku tak pasti apa puncanya." Luah hatiku dengan nada yang lemah.
"Kau kenapa? Cuba kau 'cer citer ckit' bagi aku paham. Ada masalah hati ehhh?"
"Ish kau ni! Cepat saja menekanya. Entahlah Zatel... aku rasa aku macam dah minat 'somebody'. Walaupun pernah berjumpa dan berbincang semeja sebelum ini, tapi aku dapat rasakan sesuatu selepas berjumpa dengan dia di dalam program aritu. Lepas balik je program tu aku macam nak tahu lebih dalam pasal dia. Aku selidik biodata dia dan apa kesukaannya. Tapi bukan tahap angau lagi ye."
"Aiwahhh.... Ustazah Rahmah dah jatuh cinta ke? Milik kepunyaan siapakah hatimu wahai sahabatku? Hehe.."
"Aku tak jatuh cintalah. Aku cuma minat je. Tapi bila aku fikir fikir balik, salahkah perasaan aku ini, Zatel?"
"Adusssss....... soal hati ini aku payah sikit nak jawab. Bukan apa, aku takda pengalaman la. Tapi yang aku yakin, kalau perasaan tu suci kerana Allah SWT bukan bersadurkan pandangan nafsu, rupa, material mahu pun duniawi.. 'tafaddhol masykura ya ukhti' ".
"Aku sendiri konfius dengan perasaan aku lagi. Aku tak nak lah perasaan ini menjadi permainan syaitan sehinggakan mengganggu kekhusyukkan solat dan ibadah aku. Aku nak ia suci supaya ada keberkatan dan keredhan Ilahi. Bagaimana harus untuk aku uruskan perasaan ini?"
************************
Dilema?
Sama ada untuk melayan perasaan tersebut dan meneruskan bayangan yang tak pernah muncul?
ATAU
Mengambil langkah berani dengan mencari orang tengah yang paling beriman dan dipercayai?
ATAU
Melupakan sahaja dengan menyibukkan diri dan fokus apa yang lebih penting?
**********************
Apa pilihannya? Keliru?
Ber'syura'lah. Berbincang elok-elok dengan orang yang paling dekat dengan kita, yang dalam ilmu dan pengalamannya. Arif dan alim tentang kemahirannya.
Selepas keputusan diputuskan bersama-sama, walau apapun pilihannya; ber-istikharahlah. Mohon Allah redhai setiap keputusan yang telah kita buat.
Apa yang penting?
Kesucian jiwa.
"Benar-benar beruntunglah orang-orang yang suka mensucikan jiwanya. Dan benar-benar rugilah orang-orang yang gemar mengotorkan jiwanya." (Asy-Syams: 9-10)
Percayalah. Bahawa sesungguhnya mensucikan jiwa itu tugas paling utama bagi umat manusia yang dibawa oleh Rasullah SAW yang diutuskan oleh Allah.
Kesucian jiwa itulah tujuan utama bagi semua orang yang bertaqwa serta beriman kepada Allah. Bagi seseorang yang beroleh keselamatan dan kebahagiaan atau pun kesengsaraan. Dan kecelakaan di sisi Allah Taala itupun tergantung kepada kesucian atau kekotoran jiwa yang ada di dalam diri manusia itu sendiri.
Hanya Allah yang akan memberi penilaian namun kita wajib berusaha untuk mendapat penilaian yang baik dari Allah dengan izin dan kehendaknya.
***********************
Namun, andai kata kita sudah berusaha bersungguh-sungguh tetapi kesudahannya kita tetap dikecewakan. Bertabahlah! Itulah namanya kehidupan. dikecewakan dan mengecewakan. Dilukai dan melukai.

 source:iluvislam

Berilah aku kekuatan YA ALLAH
Adakah perasaan ini benar??

Saturday, 12 November 2011

Hidup sebagai BLOGGER

                                                                                                                   

wooot wooot !! ups sebelum tu assalamualaikum foll all muslims k.Akhirnya dapat jugak idea untuk menulis entry kali ni,urmmm..hidup sebagai blogger baru !! korang rasa macam mana?? waktu mula-mula sign up as blogger mesti korang excited kan !! mesti dalam mind masing-masing nak bagi chantek blog!! mula lah tukar font,tukar layout,tukar warna font,nak letak macam-macam,tapi segelintir blogger yang baru tak tahu pun nak letak apa n nak baut apa untuk blog diaorang,bila dah blogwalking sana n sini diaorang excited pulak nak ubah blog kasi chantek punya!!! waktu tu mulalah nak kodek-kodek tutorial yang best-best.


Blogger baru ni gerenti tak ada follower kan !! bila tengok blog-blog yang lain ada lapanpulohjuta follower,gila !! siapa tak nak follower ramai macam tu mulalah blogwalking sambil meninggalkan tapak macam gini ---> hai!! follow sini,follow saya balik yer!! atau yang sama waktu dengannya,tulah salah satu strategi nak ups follower !! tapi segelintir pendapat kata kalau tulis entry best-best mesti follower ramai lepas tu masing-masing perah hotak nak tulis entry paling gempak in the world !! padahal tulis entry secuit je ^^ 


ok-ok korang jangan panas sangat baca entry ni ok,bobo hanya meluahkan pendapat je,lagi pun apa yang ditulis ni samadengan je dengan penulis blog ni !! ^^ bobo rasa as a blogger kita kena sama-sma menghormati even kalau nak kritik orang lain pun kita kena berpada-pada sebab as a human we never perfect !! then sebagai blogger jugak tak payah lah nak jadi FAKERS!! nak buat apa?? kena maki hamun je kerja,apa salahnyer korang ketengah idea kreativiti masing-masing kan lebih bagus.apa pulak pendapat korang?? sampai ketemu lagi babai !!



Thursday, 10 November 2011

urghhhh!!

 
 
 
 

haish!! semakin malas nak hupdate blog!!
what the xafchabkkjs!!